Utoljára, mint a címből is kiderül Bodaszőlő környékére mentünk egy disznóskertbe, bár dámból kicsit több volt. A nap kicsit nehezen indult, vagy akár mondhatnám azt is, hogy folytatódott, mert ugye szerda volt és akkor este party, ami most különösen jól sikerült, főleg, hogy rengeteg vadgazda volt, aztán mire hazaértem, jóformán indulhattam is vissza az egyetemre, szal gyakorlatilag nem is aludtam...

     8kor aztán a szokásos indulás, csak egy újabb tanárcsere volt, de nem tudni miért, újra a régi tanár jött. Elindultunk hát Józsa felé, aztán onnan Hajdúböszörmény és onnan Bodaszőlő. Egy 5000 hektáros területen lévő 500 hektáros kertet néztünk meg.

   A területen 200 dámszarvas, 150 vaddisznó és kb 80 őz van, melyeknek ki van alakítva 4 mesterséges dagonya, aminél fúrott kút van, és onnan lehet feltölteni vízzel, ha kiszáradna, vagy csak kevés lenne a víz. Vadföldek is voltak elkerítve, tritikálé, egy korai és 2 normális kelésű kukorica és csicsóka vetés formájában.

   Megnéztük a hajtásban lévő lőállásokat is a különlegesen kialakított nyiladékokkal. Utunk közben összefutottunk néhány dámszarvassal (kb 7-8db), egy őzzel és 2 disznót is láttunk, az egyik az út mellett feküdt kb 35-40 méterre, aztán a zajra felkapta a fejét, majd kis várakozás után eltűnt az erdő mélyén. A második pedig kb 200 méterre volt előttünk, és velünk szembe futott, majd bevágott az erdőbe és nem láttuk többet.

     Ez volt az utolsó gyakorlati nap, amit tanárral kellett elvégezni. Azt kell mondjam ez volt a második legjobb a 4 napból. Sok vadat láttunk, bejártunk közel 500 hektárt, jó idő volt és sokat tanultam ma is. Nyáron még 40 óra gyakorlatot egyénileg teljesíteni kell, de arról nem sok információt kaptunk még. Jövőre országos túránk lesz, akkor majd megyünk többek között Gemencre is...

T-Duck

A bejegyzés trackback címe:

https://t-duck.blog.hu/api/trackback/id/tr711121366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása