Szülinapi party

2009.05.17. 14:06

     Huhúú...tegnap megint buli volt (szülinapi), ám nem a megszokott formában, ugyanis nem diszkóban voltunk, és nem is akármilyen épületben, klubban, kocsmában vagy bárban. A mi kijelölt szórakozóhelyünk tegnap estére a tócóskerti "puszta" volt. Páran bringával mentünk...

     Kitalálták, hogy sütni kellene virslit, meg hasonlókat, amihez kellett tűz. Nos jobbnál jobb helyeket találtunk, kellett, hogy valami körbevegyen minket, ugyanis fújt a szél, és gyakorlatilag tűzgyújtási tilalom van, ezért szintén jobb, ha nem látják a lángokat.

   Persze ment a nyávogás, hogy nem jó, mert sok a fű, meg magas és sok a bogár, meg franc tudja még mi, tehát ezért nem volt jó a rejtett kis faszán kiépített tűzrakóhely, na meg ugye dombon volt, ergo jobban meglátják a füstöt, mert magasabban vagyunk (főleg sötétben). Megdönthetetlen érvek voltak ezek, úgyhogy nem tudtunk mit csinálni, mentünk a következő helyre, ami egy régen kiásott bmx-es pálya volt, és abban volt 1-2 olyan lyuk ami tökéletes lett volna, dehát megint jöttek az okos gondolatok, miszerint a mélyebb részre jobban befúj a szél...(kipróbáltam, nem fújt be)...

   Maradt tehát a puszta, mert ott kb 4 téglával körbe volt rakva egy kis hamu, ami a korábbi tűzgyujtásokról árulkodik, meg egy kis fa volt mellette. Észérvekkel elmagyaráztam, hogy ez miért nem olyan szerencsés, de nem érdekelt senkit, hogy így jobban látják a tüzet messziről, és tilalom idején ez nem épp elhanyagolható tényező, mellesleg itt nem gyenge szél is fújt, nem úgy mint a másik helyen amit kinéztünk páran (az szélvédett, eldugott, csendes kis hely volt).

   Ezek után én nem vettem ki a részem a tüzelésből, ahogy 1-2 másik srác sem, és meg is látszott, hogy tapasztalt tűzrakó nem volt jelen, ugyanis 3-4 kisebb gally és kartonpapír lángolt csak, semmi komolyabb fadarab nem volt ott, ami egy kicsit tovább égett volna 5 percnél. Egy ideig nem is volt probléma, aztán jött egy bicajos srác... Kiderült, hogy Ő tűzoltó, csak most betegszabin van, és látta, hogy nagy a tűz (mert néha a nagyobb, száraz fűcsomók felerősítették a lángokat) és gondolta lejön szólni nekünk, hogy ha kijönnek a rend őrei, akkor bizony 50 ezer Ft birság lesz fejenként. Mondta a srác, hogy nem fog kihívni semmilyen rendfenntartó szervet, de vagy oltsuk el, vagy valamit csináljunk a tűzzel, mert megbánhatjuk.

   Nekem se kellett több, lehet paraszt voltam, de nem érdekel, mondtam a többieknek, hogy ha jönnek a rendőrök, akkor az én részemet az fizeti, aki kitalálta, hogy itt legyünk. Nekik sem kellett több, összepakoltunk és mentünk oda a korábban kinézett rejtett kis helyre, csak annyi gond volt, hogy addigra szépen besötétedett, tehát gyakorlatilag vakon kellett fát szerezni. Közben nyíltak az üvegek, egy kis házi pálinka meg kis mézes barack folyt le pár torkon, meg ették a szülinapi tortát néhányan (epres volt).

   Felmentünk arra a kis dombra, ott is tüzet raktak, és ott már komolyabban elindult a sör és a többi fogyasztása, mert ugye az alkohol ellenség és pusztítani kell. Telt az idő, fogyott a virsli, fogyott a sör és a pálinka is, majd egyszercsak beugrottak még ketten, hoztak egy kis házi valamit, gyenge volt, de finom, meg hoztak bort, de nem akármilyet, dobozosat, mint egy gyümölcslé, bár nem "csak" olyan volt, mert a bor az gyümölcslé, bár ezen amennyi gyümölcsöt éreztem... inkább nem jellemezném.

   Aztán megkóstoltuk még a szülinapos pezsgőjét, majd elmentünk még sörért, mert kezdett fogyni. Jó volt a hangulat, vagyis volt egy kis része az estnek, mikor elkezdtem mondani a hülye vicceimet, de azért jó volt az is. Lassan azért kezdett megártani néhányunknak az alkohol és hányás következett sokaknál, sajnos ketten "túlhúzták" rendesen, ezért segítenünk kellett vinni őket. Én a srácnak segítettem, szerencsére kb 6-700 méter után már tudott menni a saját lábán, a többiekről nem volt információm.

     Az este végén elindultunk bringával haza, sajnos csak rajtam látszott, hogy azért óvatosan kell menni, mert nem volt biztos a jármű egyenesben tartása, na de szerencsére rendőrrel nem találkoztunk és baleset sem volt, így ebből sem lett nagyobb baj. Végeredményben szerintem mindenki jól érezte magát, bár a szülinapos nem úgy végezte ahogy elterveztük, de azért Ő sem maradt józan...

T-Duck

A bejegyzés trackback címe:

https://t-duck.blog.hu/api/trackback/id/tr821126615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása