Változni a változásért! Ez a mai délután, koraeste jelmondata, amíg megírom ezt a kis bejegyzést.Azt akarom kivesézni saját példámra alapozva, hogy ha valakinek nem jó valamilyen körülmény, akkor hogyan tud rajta változtatni, mindemellett kitérek az új társaságba illeszkedés során átélt tapasztalataimra (mivel itt változásra voltam "kényszerítve") az én látásmódom szerint.

     Először általánosságban fogok beszélni, hogy én hogyan látom ezt a változás dolgot.

   Kezdésnek azt mondanám, hogy ha válozást akarunk, akkor nekünk kell változni, nem pedig várni, hogy hátha valaki tesz valamit ez ellen. Ez így nagyon le van szűkítve, azt hiszem, vagyis tudom, hogy itt még finomításra szorul a történet, de ez így előre összefoglalja a látásmódomat.

   Szóval arra gondolok, hogy ha egy körülmény, amiben vagyunk nem megfelelő, akkor nekünk kell tenni azért, hogy változást tapasztaljunk, hogy például úgy alakuljon a helyzet, hogy az számunkra előnyös legyen. Példának okáért valakinek, legyen ez egy srác, nincs barátnője. Akkor ebben az esetben lépni kell, hogy legyen. Tenni kell érte, vagy többet kell ismerkedni, beszélgetni lányokkal, ha ez megvan, akkor vagy a mondandón kell változtatni, vagy a külsőn, bármi lehet, egy pici apró dolgon ha változtatunk, akkor máris óriási különbségek lehetnek az eredményben.

   Persze erről ismerősökkel, leginkább barátokkal "kell" egyeztetni előtte, mert ha nem látjuk belülről az esetleges hibát, akkor egy barátnak ki lehet kérni a véleményét, és a külső szemlélő meglátásainak a hatására lehet cselekedni, vagy sem. Na itt előjött egy kis gond, bár ilyen esetben megbíztható emberrel érdemes beszélni, de előfordulhat, hogy Ő sem veszi észre a hibát, vagy rosszul látja, netán szándékosan rosszat mond, bár erre aligha van precedens, vagy nem tudom. Szóval utána azon a "hibán" tudunk változtatni.

   Lehet olyan is, hogy valakivel összevesztünk, nem vagyunk jó kapcsolatban, ilyen esetben sem szabad a másikra várni, persze előfordulhat, hogy a másik hibájából tart ott a barátság, ismerősség, hogy mindketten a elküldenék jó messzire a másikat, vagy duzzogva nem szólnak egymáshoz. Ilyen esetben, ha az egyik nem lép, akkor ez örökké így marad, ha csak idővel nem enyhülnek az ellentétek, de úgy gondolom, hogy itt is meg kell tenni bizonyos lépéseket, esetleges változtatásokat az előrébb lépés eléréséhez, jelen esetben ez például, ha egy baráti-, vagy szülő-gyerek konfliktus a téma, akkor azon kell változtatni, (és itt nem csak az egyik félnek, hanem a másiknak is(!)), amin összevesztek. Ha például az egyik csúnyán beszél, akkor annak jobban kell figyelni a beszédre, beszédmódra, a másiknak meg kicsit elnézőbbnek kell lennie.

   Van olyan is, mikor valaki az életkörülményeivel nincs kibékülve, alacsony a fizetése, venni akar egy új kocsit, unja az életét, előrébb akar lépni valamiben, akkor szintén változtatni kell a hozzáálláson, meg még jópár dolgon. Itt is például ha több fizetést akar, magasabb szintre akar lépni valaki a munkahelyén, akkor ugye tanulnia kell, képeznie magát, vagy éppen keményebben dolgoznia, mert azzal a teljesítménnyel nem tud feljebb kerülni, ha új autó kell és nincs rá pénz, akkor félre kell tenni egy kicsit, vagy az előbb leírtak alapján előrelépni, hogy teljen a fizetésből új gépre, ha az életét unja, mert monoton, minden nap ugyanolyan, akkor nyilván neki kell valami mókásat belevinnie a hétköznapokba, vagy hétvégékbe, amik megszínesítik azt, vagy keresni egy erre megfelelő társat.

     Azt hiszem ez egy több részes poszt lesz, ez volt az első rész, nemsokára jön a következő. Nem akarok egyszerre sokat írni, unalmassá válhat az olvasónak, de az biztos, hogy ha valaki változást akar az életében, annak tennie kell azért! Erre senki nem kényszerítheti, csak saját maga!

T-Duck

A bejegyzés trackback címe:

https://t-duck.blog.hu/api/trackback/id/tr30956908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása